Uz dosta muke do savladali Holandiju

Hrvatska uz dosta sreće izbjegla novu blamažu

Endin Čaušević

Košarkaši Hrvatske prije tri dana doživjeli su blamažu protiv Rumunije kada su poraženi sa 58:56, a protiv Holandije večeras su za dlaku izbjegli reprizu.

Selekcija Hrvatske u Zadru je večeras uspjela da savlada Holandiju sa 82:78 u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Domaći tim je odigrao još jednu očajnu utakmicu i više sretno nego spretno na kraju uspio da dođe do pobjede.

Hrvati su dobro otvorili meč i nakon prve dionice vodili su sa 25:13. U drugoj četvrtini Holanđani su igrali dosta bolje, a na pauzu se otišlo kod rezultata 44:34 za domaće.

Ipak, u nastavku meča Holandija je iskoristila nevjerovatne greške domaćeg tima i stigla do preokreta. Gosti su imali vodstvo nakon treće dionice i činilo se da će Hrvatska ponovo doživjeti blamažu. No, u posljednjoj dionici su uspjeli da okrenu stvari u svoju korist i na koncu slave sa 82:78.

Najefikasniji u ekipi Hrvatske večeras je bio Šakić sa 22 poena, dok je Krušlin dodao 17 poena. U ekipi Holandije istakao se Van der Mars sa 20 poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.