Drama u Zadru, velika katastrofa Hrvatske

Kvalifikacije za SP

Drama u Zadru, velika katastrofa Hrvatske

Edmir Škorić

Hrvatski košarkaši poraženi su od slabašne Rumunije u najvažnijoj utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine koje se igra u Kini.

Hrvatska je u Zadru ugostila Rumuniju, koja je igrala bez glavne zvijezde Vlada Moldoveanua, ali je zato američki playmaker Giordan Watson pojačao selekciju.

Povratak u Zadar nije bio sretan po Hrvatsku, koja je u meču s malo poena poražena sa 58:56.

Bilo je 16:16 nakon prve dionice, a onda u drugoj 12:5 za Hrvatsku, koja je dakle na odmor otišla sa prednošću od 28:21. U nastavku meča Rumunija je ta koja je bila bolja, a u penal završnici gosti ipak dolaze do velike pobjede.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Kuti je Rumune predvodio sa 16 poena, dok je Cate ubacio 13 poena. Krušlin je imao šut za pobjedu, ali je promašio trojku u zadnjoj sekundi. Perić je ubacio 19 poena za Hrvatsku, koja ima sva tri poraza u grupi kvalifikacija za SP.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi