Hrvati zabrinuti, FIBA pravila im ne dozvoljavaju smjenu selektora

Skelin ostaje

Hrvati zabrinuti, FIBA pravila im ne dozvoljavaju smjenu selektora

E. Škorić

Ivica Skelin ostat će selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske i pored sramotnog poraza od Rumunije u Zadru.

Hrvatska je poražena od Rumunije i ostala bez šansi da ode na Svjetsko prvenstvo, a najvećeg krivca za sve tamošnja javnost vidi u selektoru Skelinu.

Ipak, unatoč svemu, Skelin će voditi Hrvatsku i u ponedjeljak u Zadru protiv Holandije.

Iako bi možda čelnici Hrvatskog košarkaškog saveza rado otpustili Skelina, FIBA pravila nalažu da reprezentacija ne može mijenjati selektora dok traju kvalifikacije.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Dakle, u tom slučaju, do raskida saradnje dolazi tek ako sam selektor odluči da ode. Skelin ostaje selektor i protiv Holandije, a hrvatski portali pišu kako bi se mogla ponoviti sramota.

Podsjećamo, Hrvati su posljednji u grupi sa maksimalna tri poraza u dosadašnjem dijelu prve runde kvalifikacija za Mundobasket.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi