Mnogi navijači Dortmunda su bojkotovali večerašnju utakmicu, a čini se da se neprijatna atmosfera odrazila i na fudbalere.

Milionerima samo bod protiv Augsburga

Borussia kiksala na nikad praznijem Westfalenu

Posljednji meč 24. kola Bundeslige odigran je na Signal Iduna Parku, gdje je Borussia remizirala sa Augsburgom odigravši 1:1. Iako su Milioneri bili veliki favorit pred utakmicu sa Augsburgom, gosti su uspjeli poremetiti planove domaćoj ekipi koja je uprkos gubitku bodova ipak ostala na drugom mjestu.

Dortmund je poveo u ranoj fazi utakmice kada je Reus u 16. minuti pogodio za 1:0. Imali su domaći mnogo više prilika, ali je u 73. minuti uslijedio hladan tuš za domaće navijače kada je Danso pogodio za konačnih 1:1.

Zanimljivo je istaći da su mnogi navijači Borussije bojkotovali večerašnju utakmicu zbog protivljenja komercijalizaciji Bundeslige i mečevima ponedjeljkom navečer. Utakmici je prisustvovalo 54.300 gledalaca, što je i više nego skromno za Borussijine standarde koju inače gleda preko 80.000 ljudi u prosjeku.

Borussia je, dakle, ostala na drugom mjestu ali je povećala zaostatak za Bayernom koji sada ima čak 19 bodova više. Prava borba u Bundesligi se odvija za drugu, treću i četvrtu poziciju koje vode u Ligu prvaka, a Dortmunda je od šestoplasiranog Leipziga udaljen svega tri boda.

Augsburg se zahvaljujući ovom remiju popeo na osmo mjesto tabele sa 32 boda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.