Dortmundov "Žuti zid" nikad nije izgledao tužnije

Navijači bojkotuju meč

Dortmundov "Žuti zid" nikad nije izgledao tužnije

Endin Čaušević

Fudbaleri Borussije Dortmund večeras igraju na domaćem terenu protiv Augsburga u okviru 24. kola njemačke Bundeslige.

Prije sedam dana u istom terminu igrao se meč Frankfurta i Leipziga koji je odgođen nekoliko minuta kada su navijači domaćeg tima zasuli teren teniskim lopticama. Oni su pokazali protest zbog toga što se utakmica igra radnim danom i poručili su da su protiv komercalizacije ove lige.

Slična scena desila se večeras i u Dortmundu gdje je Borussia ugostila Augsburg. Ovaj meč je počeo kada je i planirano, ali ni ovaj put nije moglo bez protesta. Naime, čak 15.000 navijača Dortmunda iz bojkota nije željelo da dođe na utakmicu.

Tako su i navijači ovog tima pokazali da su izričito protiv igranja utakmica radnim danima, odnosno ponedjeljkom. Njemački mediji prenose da legendarni Dortmundov "Žuti zid" nikad nije izgledao tužnije, a fotografije s lica mjesta to potvrđuju.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Pored legendarne tribine ni na ostatku stadiona nije baš bajna posjeta. Jasno je da utakmica Borussije Dortmund u zadnjih deset godina nije bila ovako slabo posjećena.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ratip irats
Da im dode nas savez igrali bi oni i ponedeljkom i srijedom u 14:30sati...
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi