Minnesota bolja od Kingsa

Towns vodio Timberwolvese do pobjede, Rocketsi nastavili niz

Minnesta Timberwolvesi su gostovali kod Sacramento Kingsa, te su upisali laganu pobjedu rezultatom 118:100.

Kingsi su na svom parketu uspjeli odolijevati raspoloženim gostima samo u prvom poluvremenu. Prva dionica je završena neriješenim rezultatom, 29:29, da bi se na odmor otišlo prednošću Timberwolvesa rezultatom 63:60.

Međutim, gosti u nastavku razbijaju Kingse. Prednost Timberwolvesa je već do kraja treće dionice narasla na +20, pa je bilo jasno da će Towns i društvo upisati ubjedljiv trijumf.

Timberwolvese je do pobjede predvodio sjajni Karl-Anthony Towns sa double-double učinkom od 26 poena i 17 skokova. Wiggins je ubacio 22, dok je Teague dodao 20 poena.

Kod Sacramenta se istakao Skal Labissiere sa 20 postignutih poena. Dobru partiju je pružio Cauley-Stein (17 poena), kao i Buddy Hield (16 poena).

Houston Rocketsi su protvi Utah Jazza stigli do svoje 13. pobjede u nizu.

Iako je ekipa Jazza polovinom druge dionice imala i +15, Rocketsi su u nastavku igrali puno bolje, a sjajnom igrom u zadnjoj četvrtini su obezbijedili trijumf rezultatom 96:85.

Najefikasniji u ekipi Houstona je bio James Harden, koji je upisao i double-double sa 26 poena i 11 skokova. Mbah a Mouta je dodao 17 poena, a Paul 15. U ekipi Utaha najefikasniji je bio Rudy Gobert sa 17 poena, dok je Mitchell ubacio jedan poen manje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.