Nova nevjerovatna partija Nikole Jokića, briljirao i Anthony Davis

NBA liga

Nova nevjerovatna partija Nikole Jokića, briljirao i Anthony Davis

Širom Sjedinjenih Američkih Država tokom noći sa petka na subotu po srednjeevropskom vremenu igrane su nove utakmice NBA lige nakon All star pauze, a mnogi košarkaši su imali sjajnu noć.

Denver Nuggetsi su porazili na domaćem terenu San Antonio Spurse sa 122:119, a sjajnu partiju u redovima domaće ekipe pružio je Nikola Jokić. Srbijanski centar je ubacio 28 poena, imao je 11 skokova i asistencija. Najefikasniji na susretu bio je Aldrige sa čak 38 poena.

Ekipa Cleveland Cavaliersa porazila je u gostima Memphis Griezzliese sa 112:89 uz triple-double LeBrona Jamesa. King je imao 18 koševa, 11 asistencija i 14 skokova. Domaću pobjedu je slavila ekipa Houston Rocketsa protiv Minnesota Timberwolvesa sa 120:102. Ponovo je sjajan bio James Harden koji je ubacio 31 poena, imao devet asistencija i dva skoka. U stopu ga je pratio Capela sa 25 poena i 11 skokova.

Treba spomenuti i sjajnu partiju Anthony Davisa u pobjedi New Orleansa protiv Miami Heata. On je ubacio čak 45 poena, a tome je dodao i 17 skokova uz šut iz igre 17 od 34. Kod gostiju Goran Dragić je ubacio 30 poena uz osam asistencija i devet skokova. Sigurnu pobjedu upisala je i ekipa Los Angeles Clippersa protiv Phoenix Sunsa sa 128:117. Sjajan je bio Lou Williams sa čak 35 poena, a pratio ga je Harris sa pet poena manje, ali uz 12 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi