Može li iko zaustaviti Rocketse? "Pao" i uporni Denver
Jokić je bio blizu novog tripl-doublea, ali on i Barton nisu mogli protiv fantastičnog Houstonovog dvojca Harden - Paul.

Harden, Paul i društvo stigli do 12. pobjede u nizu

Može li iko zaustaviti Rocketse? "Pao" i uporni Denver

Ekipa sa najboljim omjerom u NBA ligi, Houston Rocketsi, ne posustaje. Večeras su Rocketsi gostovali u Pepsi Centru gdje su odmjerili snage sa Denver Nuggetsima, a nakon zanimljive završnice ekipa iz Teksasa je upisala pobjedu rezultatom 119:114.

Houston je tako upisao 12. pobjedu u nizu i prekinuo seriju od četiri trijumfa Denver Nuggetsa, ekipe koja igra odlično u posljednje vrijeme.

Rocketsi su vodili čitavim tokom susreta. Prvu dionicu su okončali rezultatom 38:25 u svoju korist, da bi na otvaranju druge četvrtine stigli i do najveće prednosti na meču, +18.

Na poluvrijeme se otišlo prednošću Rocketsa od 66:52, ali se Nuggetsi nisu predavali pa su u trećoj dionici nekoliko puta stizali do jednocifrenog zaostatka. Nuggetsi su posebno dobro igrali u zadnjoj četvrtini koju su dobili sa 35:27, ali ni to nije bilo dovoljno da izbjegnu poraz.

Jokić je svojim poenima nekolko puta u finišu susreta dovodio Nuggetse na svega četiri poena zaostatka, ali su Rocketsi na svaki pokušaj domaćih da se potpuno vrate u susret imali odgovor, pa su na kraju slavili pobjedu.

Još jednu fantastičnu partiju je pružio James Harden koji je susret završio sa 41 poenom, osam skokova i sedam asistencija na svom kontu, dok je Chris Paul dodao 23 poena, pet skokova i šest asistencija. Kod Houstona je solidan bio i Trevor Ariza sa 14 poena i šest skokova.

Kada je u pitanju Denver, Nikola Jokić je bio blizu novog triple-doublea pošto je susret okončao sa 21 poenom, 14 skokova i osam asistencija. Najefikasniji u domaćoj ekipi je bio Will Barton koji je ubacio 25 poena, dok je Jamal Murray dodao 19.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti