Foto: HŠK Zrinjski

Plemići bolji od Plavih

S prvog mjesta u nova iskušenja

Mostarski Zrinjski opet je na čelu premijerligaške ljestvice. Preoteli su to mjesto Plemići jučer, onako, autoritativno iz nogu Željinih igrača i poslali jasnu poruku ostatku lige. 

Naravno, prevelike euforije nema, jer do kraja prvenstva je još velikih 11 kola, a i još veća 33 boda su u igri. No, veliko zadovoljstvo vlada u taboru Zrinjskog nakon ove utakmice tim prije jer su Mostarci pokazali da je loše otvaranje proljetnog dijela prvenstva bilo ipak samo plod lošeg dana.

Zrelost i sigurnost jučer viđena u igri Zrinjskog opet ih promoviraju kao najozbiljnije kandidate za novu titulu prvaka Bosne i Hercegovine, ali do toga je još dug i težak put. Zna to i Baka Slišković. Iako se poput malog djeteta jučer radovao u svlačionici sa svojim igračima, spušta loptu na zemlju kao i prije derbija, te govori, a i u pravu je, kako ova utakmica ne odlučuje baš ništa.

Jučerašnji susret uzeo je i svoj danak, ne u krvi, ali u kartonima da. Nemanja Bilbija, Pero Stojkić i Kenan Pirić zbog trećih žutih kartona propustit će susret s Borcem u Banjaluci koji se igra u srijedu. Morat će Baka iskemijati nešto i za ovu utakmicu. Umjesto kapetana Stojkića vjerojatno će prigodu dobiti najzvučnije ovogodišnje pojačanje Plemića Srđan Stanić, a na gol će stati Antonio Soldo, pod pretpostavkom da struka misli da mladi Trifković još uvijek nije kadar stati među vratnice u ovako bitnom susretu.

A do kraja će svaka utakmica biti jednako bitna. U kopačke Nemanje Bilbije u srijedu bi se mogao naći mladi Ismar Hairlahović, no prepustit ćemo stručnom stožeru Zrinjskog da brine o tome. U prvom dijelu prvenstva, domaća utakmica s Borcem (0:0) je bila ona od koje je krenula velika kriza u igri Zrinjskog koji je sigurnih 8 bodova uspio izgubiti i upravo Želji prepustiti prvo mjesto. Banjalučani su svakako ozbiljan protivnik, no za Zrinjski više nema izbora, tek uz pozitivan rezultat iz Banja Luke i ova jučerašnja pobjeda dobit će svoj pravi smisao i težinu. Zato, ovim izostancima unatoč, Zrinjski na ovo gostovanje ide po bodove.

Suđenje jučer nisu komentirali ni Slišković ni Adžem. Možda je i bolje. Ionako se, kao i protiv GOŠK-a sve vidjelo i sve bilo jasno. Letjele su iskrice i na terenu, letjele su i poslije utakmice, no to biva tako u velikim utakmicama s velikim ulogom, ništa neuobičajeno, pa se od tog ne treba praviti afera.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Valjalo bi opet s kritikom spomenuti i mostarsku publiku, ne računajući tu Ultrase, koja se, s obzirom na protivnika i susret koji je odlučivao o vrhu premijerligaške ljestvice, odazvala u sramotno malom broju tražeći valjda izliku u lošem vremenu.

Kako god, umjesto skepse pod Bijelim Brijegom sada stanuje optimizam. Pred Sliškovićem i njegovim igračima sigurno su tek sada pravi ispiti i iskušenja. No, nakon nekog vremena, u ta iskušenja Zrinjski će ponovno krenuti otamo gdje je bio već mnogo puta. S čela premijerligaške ljestvice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.