Kadušić nezamjenjiv kod Sliškovića: U Zrinjskom je manje pritiska

U mostarski klub stigao iz FK Sarajevo

Kadušić nezamjenjiv kod Sliškovića: U Zrinjskom je manje pritiska · Intervju

Krajem decembra 2017. godine mladi reprezentativac BiH Advan Kadušić prešao je u Zrinjski. Iako je imao mogućnost da ostane u Sarajevu, ovaj 20-godišnji defanzivac je procijenio kako će u mostarskom klubu dobiti više prostora za napredak, a danas je pokazao da je njegov dolazak u Mostar džekpot i za njega, a i za Zrinjski.

Kadušić je još jednom odigrao kvalitetno, a u prilog tome ide i nula pokraj imena Željezničar na semaforu po završetku meča. Dobre Advanove igre pomažu Plemićima da se iz kola u kolo primiču cilju, a to je naslov prvaka BiH. No, i njemu, baš kao i svima Pod Bijelim brijegom, jasno je da se mora dati maksimum kako bi se završilo ispred Želje, Sarajeva, Širokog Brijega...

"Naša su očekivanja prije utakmice protiv Željezničara bila jasna, samo smo razmišljali o pobjedi. Na terenu smo ispoštovali ono što je trener Slišković od nas tražio, dali svoj maksimum i na kraju sasvim zasluženo došli do pobjede. Znali smo da neće biti lako, jer igrati derbi je nešto posebno, no na kraju možemo da budemo presretni. Ovaj trijumf nam mnogo znači u borbi za titulu, ali nema opuštanja, još mnogo bodova je u igri", kazao je Kadušić u razgovoru za SportSport.ba.

Derbi je bio korektan, iako je bilo sitnih iskrica.

"To je normalno u ovakvim utakmicama. Adrenalin je prisutan, ulog je veliki i normalno da svi daju više od svojih mogućnosti. Sve u svemu, utakmica je bila fer i korektna s obje strane."

Ističe da mu je zadovoljstvo sarađivati s legendom poput Blaža Sliškovića.

"Relativno sam mlad, no znam dobro ko je i šta je Blaž Slišković, a iz svog iskustva mogu potvrditi i da je dobar trener. Trudi se da nam dočara kako on vidi viziju igre, pomaže nam dosta oko sitnice koje trebamo popraviti, da budemo još bolji. Jednostavno se trudi oko igrača."

Otkrio je i kako je popularni 'Baka' motivisao igrače uoči derbija.

"Rekao nam je da igramo najbolje što možemo i da pokažemo da nismo džaba dvije godine zaredom prvaci BiH. Na kraju nam je svima čestitao."

Odmah po dolasku u mostarski klub Kadušić se izborio za mjesto u prvih jedanaest.

"Iskren da budem, nisam baš očekivao da ću odmah izboriti mjesto u prvoj postavi. Trudio sam se, naravno, na treninzima, a srećom stvari su se poklopile i mogu da budem zadovoljan dosadašnjim periodom u Zrinjskom. Što se tiče mojih igara, popravio sam igru prema naprijed i nazad, radim naporno da se dodatno nadogradim kao igrač, tako da vjerujem da ću iz utakmice u utakmicu biti bolji."

Povukao i pararelu između igranja u Zrinjskom i Sarajevu.

"Sarajevo je dosta drugačija sredina. Ovdje je manje pritiska, a kada je tako, onda je i meni kao igraču lakše igrati i davati maksimum."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ne krije da će susret sa Sarajevom za njega biti emotivan.

"U Sarajevu sam proveo nekoliko godina, oni su me faktički odgojili i taj klub će zauvijek imati posebno mjesto u mom srcu. Kada budemo igrali protiv njih za mene će to sigurno biti emotivan susret, no danas sam igrač Zrinjskog i profesionalizam je na prvom mjestu", kazao je Kadušić i dodao da je ostao u kontaktu sa više-manje svim igračima s kojima je dijelio svlačionicu proteklih godina u Sarajevu.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi