Dobro raspoloženje na pressici

Baka se našalio: Hoće li to drugi dio sezone biti neregularan?

HŠK Zrinjski sutra u Banja Luci u utakmici 22.kola Premijer lige gostuje kod Borca i tim povodom je danas u prostorijama mostarskog kluba održana press konferencija na kojoj je, kao i obično, predstavnicima medija na dispoziciji bio trener Blaž Slišković.

U dobrom raspoloženju, kroz šalu, Slišković je otvorio press. Na početno pitanje u kojem je bilo govora o kraju regularnog dijela prvenstva, Slišković je rekao kroz smijeh: "Pa onda ispada da će ovaj drugi dio biti neregularan, zar ne?".

Onda je Baka nastavio u ozbiljnom tonu...

"Nismo imali previše vremena za neku posebnu pripremu za Borac. Večeras i ujutro ćemo, nadam se, pogledati zadnje dvije utakmice Borca. Nadam se da će to biti od pomoći. Pripreme su bile kao i za svaku drugu utakmicu. Svi smo svjesni značaja ove utakmice koja može biti veoma teška iz razloga jer Borac u nju ulazi rasterećen, budući da više nema šanse za ulazak u Ligu 6. Također je daleko i od opasne zone. Moramo ostati na tragu onog što smo najavili pred ove četiri utakmice, a to je stopostotni učinak. Napravili smo 75% posla, ostaje još ova sutrašnja utakmica. Vjerujem u nastavak kvalitetne igre, a budu li naši volja, želja i htijenje na razini iz Kaknja, te posebno iz utakmice protiv Želje, mislim da imamo pravo biti optimisti i vjerovati u pozitivan ishod", rekao je Slišković.

Trenera Plemića podsjetili su da je Zrinjski u zadnjih sedam susreta u Banja Luci zabilježio sedam poraza:

"Evo, prije gostovanja Mladosti i oni su imali veliki niz neporaženosti, ne mislim u odnosu na Zrinjski, pa su ipak poraženi. Te tradicije možda mogu značiti da će sutra Borac biti u psihološkoj prednosti nad Zrinjskim, ali s druge strane i mi smo u sjanoj seriji i ponavljam, vjerujem da je pitanje samo naše volje i želje. Siguran sam da smo u stanju ostvariti dobar rezultat na sutrašnjoj utakmici".

Na pitanje o eventualnom sastavu, s obzirom na kartonirane igrače, Slišković je rekao slijedeće:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Malo sam 'izletio' prošli put s podatkom da imamo 4 ili 5 kartoniranih igrača, no kasnije sam vidio da su pod suspenzijom samo Kadušić i Pirić. To je puno pozitivnije nego informacja koju sam dobio nakon same utakmice. Što se tiče pozicije na kojoj je Kadušić, vidjet ćemo kakvo je stanje s Galićem, a na raspolaganju imamo i Stanića koji je u karijeri igrao dosta i na desnom boku, tako da neće biti velikih problema što se tiče desnog bočnog. Na gol će stati Soldo koji je u ovom trenutku iskustvom puno ispred malog Trifkovića", rekao je Baka koji se nadovezao i na eventualni raspored utakmica u Ligi za prvaka:

"Veoma važno bi bilo sada zadržati ovo prvo mjesto pred početak odlučujućih susreta u Ligi za prvaka. Već smo to analizirali i vidjeli smo da drugoplasiranog čekaju uistinu teška zadnja 4 kola. Iznimno važno bi bilo održati ovu prednost nad Željom, stoga u Banjoj Luci idemo na pobjedu. Budemo li prvi, prve dvije utakmice igrali bi kući sa Radnikom i Željom što bi nam eventualnim pobjedama omogućilo kvalitetno otvaranje Lige 6", završio je Baka Slišković govor uoči ovog iznimno važnog susreta za Plemiće, koji se sutra igra u Banja Luci s početkom u 15h.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.