S prvog mjesta u nova iskušenja
Foto: HŠK Zrinjski

Plemići bolji od Plavih

S prvog mjesta u nova iskušenja

Mostarski Zrinjski opet je na čelu premijerligaške ljestvice. Preoteli su to mjesto Plemići jučer, onako, autoritativno iz nogu Željinih igrača i poslali jasnu poruku ostatku lige. 

Naravno, prevelike euforije nema, jer do kraja prvenstva je još velikih 11 kola, a i još veća 33 boda su u igri. No, veliko zadovoljstvo vlada u taboru Zrinjskog nakon ove utakmice tim prije jer su Mostarci pokazali da je loše otvaranje proljetnog dijela prvenstva bilo ipak samo plod lošeg dana.

Zrelost i sigurnost jučer viđena u igri Zrinjskog opet ih promoviraju kao najozbiljnije kandidate za novu titulu prvaka Bosne i Hercegovine, ali do toga je još dug i težak put. Zna to i Baka Slišković. Iako se poput malog djeteta jučer radovao u svlačionici sa svojim igračima, spušta loptu na zemlju kao i prije derbija, te govori, a i u pravu je, kako ova utakmica ne odlučuje baš ništa.

Jučerašnji susret uzeo je i svoj danak, ne u krvi, ali u kartonima da. Nemanja Bilbija, Pero Stojkić i Kenan Pirić zbog trećih žutih kartona propustit će susret s Borcem u Banjaluci koji se igra u srijedu. Morat će Baka iskemijati nešto i za ovu utakmicu. Umjesto kapetana Stojkića vjerojatno će prigodu dobiti najzvučnije ovogodišnje pojačanje Plemića Srđan Stanić, a na gol će stati Antonio Soldo, pod pretpostavkom da struka misli da mladi Trifković još uvijek nije kadar stati među vratnice u ovako bitnom susretu.

A do kraja će svaka utakmica biti jednako bitna. U kopačke Nemanje Bilbije u srijedu bi se mogao naći mladi Ismar Hairlahović, no prepustit ćemo stručnom stožeru Zrinjskog da brine o tome. U prvom dijelu prvenstva, domaća utakmica s Borcem (0:0) je bila ona od koje je krenula velika kriza u igri Zrinjskog koji je sigurnih 8 bodova uspio izgubiti i upravo Želji prepustiti prvo mjesto. Banjalučani su svakako ozbiljan protivnik, no za Zrinjski više nema izbora, tek uz pozitivan rezultat iz Banja Luke i ova jučerašnja pobjeda dobit će svoj pravi smisao i težinu. Zato, ovim izostancima unatoč, Zrinjski na ovo gostovanje ide po bodove.

Suđenje jučer nisu komentirali ni Slišković ni Adžem. Možda je i bolje. Ionako se, kao i protiv GOŠK-a sve vidjelo i sve bilo jasno. Letjele su iskrice i na terenu, letjele su i poslije utakmice, no to biva tako u velikim utakmicama s velikim ulogom, ništa neuobičajeno, pa se od tog ne treba praviti afera.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Valjalo bi opet s kritikom spomenuti i mostarsku publiku, ne računajući tu Ultrase, koja se, s obzirom na protivnika i susret koji je odlučivao o vrhu premijerligaške ljestvice, odazvala u sramotno malom broju tražeći valjda izliku u lošem vremenu.

Kako god, umjesto skepse pod Bijelim Brijegom sada stanuje optimizam. Pred Sliškovićem i njegovim igračima sigurno su tek sada pravi ispiti i iskušenja. No, nakon nekog vremena, u ta iskušenja Zrinjski će ponovno krenuti otamo gdje je bio već mnogo puta. S čela premijerligaške ljestvice.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi