Umtiti želja Portugalca

Mourinhov glasnik: United počinje pregovore i čeka pojačanje iz Barcelone

Edmir Škorić

Daily Star smatraju javnim glasnikom Josea Mourinha i upravo je ovaj britanski medj objavio u utorak kako su počeli pregovori sa defanzivcem Barcelone.

Manchester United će morati dovesti nekoliko velikih imena i kvalitetnih igrača ukoliko želi da prekine dominaciju Manchester Cityja u Engeskoj, a navodno je Mourinhova jedna od želja i stoper Barcelone Samuel Umtiti.

Davadesetpetogodišnji francuski reprezentativac ima s Barcom ugovor do 2021. godine i igra dobro ove sezone uz Gerarda Piquea, ali to neće spriječiti Unitedove čelnike da ga pokušaju kupiti.

Zanimljivo da u trenutnom ugovoru Umtitija i Barcelone postoji odštetna klauzula u visini od 60 miliona eura, a to zaista nije cifra koju Mourinho neće biti spreman da plati za dobrog stopera.

United je navodno krenuo u pregovore i želi da na ljeto kupi Umtitija, a vidjet ćemo da li će Barcelona pristati na prodaju standardnog defanzivca, pa krenuti u kupovinu nekog drugog.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Umtitijevi predstavnici traže više od četiri miliona eura koliko njihov klijent sada zarađuje. Spremni su da potpišu ugovor s Barcom samo ako ovi budu spremni da ga plaćaju devet miliona godišnje i upravo zbog toga Barcelona ne može da pronađe dogovor s Francuzem oko produženja saradnje.

United pomno prati situaciju i planira da na ljeto za 60 miliona eura dovede nogometaša koji bi trebao da pomogne u zaustavljanju Cityja.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.