Ako United osvoji Ligu prvaka Ibrahimović će dobiti najveći bonus

Više novca od bilo kojeg igrača

Ako United osvoji Ligu prvaka Ibrahimović će dobiti najveći bonus

Endin Čaušević

Zlatan Ibrahimović je odigrao svega nekoliko utakmica u dosadašnjem dijelu sezone jer se još uvijek nije u potpunosti oporavio od teške povrede koljena.

Švedski napadač van terena bio je skoro sedam mjeseci nakon što je pokidao ligamente, no mnogo je iznenadio brzim povratkom na teren krajem prošle godine. Ipak, nakon što je odigrao nekoliko utakmica Ibra je poručio da nije još uvijek 100% spreman.

Ibrahimović je odlučio da neće igrati dok ne bude u potpunosti spreman, a na teren bi se trebao vratiti u finišu sezone. Ukoliko Manchester United bude u igri za osvajanje Lige prvaka sigurno da će Mourinho iskusni švedski napadač biti od velike koristi.

Šveđanin je ljetos odlučio ostati u Unitedu iako mu je istekao ugovor. Ibra je potpisao novi ugovor prema kojem sedmično zarađuje 180.000 funti što je za čak 200.000 funti manje nego prošle sezone. Ipak, u ugovoru ima i zanimljivu klauzulu ukoliko United postane prvak Evrope.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Naime, ako Crveni đavoli osvoje Ligu prvaka Ibrahimović će dobiti najveći bonus iako se nije baš naigrao. Ibra će u tom slučaju inkasirati čak dva miliona eura bonusa.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi