Tri remija

Krupi bod na Pecari, Radnik izborio Ligu za prvaka

Endin Čaušević

Široki Brijeg danas je na Pecari remizirao protiv Krupe sa 1:1 u meču 22. kola Premijer lige BiH, dok su i u ostala dva meča Mladost - GOŠK i Vitez - Radnik bili remiji.

Širokobriježani su dobro otvorili meč i poveli sa 1:0 golo Luke Menala u 17. minuti. Međutim, Krupa je u samom finišu utakmice došla do izjednačenja i velikog boda na Pecari. Sjajan gol u 89. minuti je postigao Milanović u 89. minuti.

Mladost je na domaćem terenu remizirala protiv GOŠK-a s 1:1 i do kraja sezone takmičit će se u Ligi za opstanak.Domaći su poveli preko Dilavera u finišu prvo dijela, a bod GOŠK-u je donio rezervista Marić u 86. minuti. Mjesto u Ligi za prvaka izborio je Radnik koji je danas odigrao meč bez golova na gostovanju protiv Viteza.

Premijer liga BiH, 22. kolo:

Široki Brijeg - Krupa 1:1 (Menalo 17', Milanović 89')
Mladost - GOŠK 1:1 (Dilaver 44', Marić 86')
Vitez - Radnik 0:0

ŠIROKI: Bandić, Kvesić, Barišić, D.Ćorić, Baraban, Ćorluka, Menalo, J.Ćorić, Lončar, Begonja, Perković.

KRUPA: Kutić, Galešić, Maksimović, Dujaković, Vukotić, Nikodijević, Mirosavljević, Aleksić, Milanović, Fajić, Marjanović.

VITEZ: Tirić, Stanić, Brekalo, Jevtić, Livaja, Hadžanović, Ivičić, Babić, Ćosić, Vrhovac, Ilić.

RADNIK: Lučić, Radović, Franić, Martinović, Beširević, Vasić, Srećković, Mekić, Peco, Glišić, Đurić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

MLADOST: Velić, Zahirović, Arežina, Šećerović, Hiroš, Regoje, Karahmet, Dilaver, Mujagić, Mišić, Isaković.

GOŠK: Kozić, Čolić, Rodin, Isić, Ereiz, Odak, Mišić, Barić, Vego, Mulahusejnović, Hasanović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.