Zrinjski protiv Borca i tradicije, derbiji starih rivala na Koševu i Grbavici
Foto: HŠK Zrinjski

Sve utakmice danas od 15 sati

Zrinjski protiv Borca i tradicije, derbiji starih rivala na Koševu i Grbavici

Danas je na rasporedu svih šest utakmica 22. kola Premijer lige BiH, kojim će biti završen 'regularni' dio sezone nakon kojeg će se liga podijeliti na Ligu za prvaka i Ligu za opstanak.

Većih nepoznanica gotovo da i nema. Poznato je pet ekipa koje će igrati u Ligi za prvaka i to su Zrinjski, Željezničar, Široki Brijeg, Sarajevo i Krupa, a gotovo siguran učesnik je i Radnik. Teoretske šanse da se 'ugura' u TOP 6 ima i Mladost, koja neće ovisiti sama o sebi. Jedino preostaje da se vidi koji će biti konačan poredak timova nakon 22 kola, jer će se po tome kreirati raspored dodatnih 10 utakmica u Ligi za prvaka i Ligi za opstanak.

Trenutni lider na tabeli je Zrinjski, koji će u ovom kolu gostovati Borcu. Bez nekoliko važnih igrača, Plemići će se boriti i protiv nezgodnog domaćina, ali i protiv tradicije koja kaže da su u posljednjih sedam gostovanja na Gradskom stadionu svih sedam puta izgubili, što je vrlo neobičan podatak kada se uzme u obzir da je Zrinjski klub koji posljednjih godina vodi glavnu riječ u bh. fudbalu.

Slišković je utakmicu protiv Borca okarakterisao kao veoma važnu jer njemu nije svejedno s kojeg će mjesta ući u razigravanje, najviše zbog rasporeda.

Željezničar će na svom terenu ugostiti Čelik u nadi da će popraviti dojam nakon izuzetno lošeg izdanja Pod Bijelim brijegom. Adžem neće moći računati na nekoliko važnih igrača, a u timu Plavih bi, po svemu sudeći, trebalo biti još nekih promjena. Čelik ponovo prolazi kroz turbulentan period, ostao je bez trenera Muse i sigurno je da bi u zeničkom klubu danas bili prezadovoljni i osvajanjem jednog boda, ali to će ipak biti jako teško.

I na Koševu će snage odmjeriti stari sportski rivali Sarajevo i Sloboda. Nakon poraza i remija, bordo tim je u prošlom kolu konačno došao i do pobjede koja je vratila poljuljano samopouzdanje i donekle popravila raspoloženje među navijačima. Sarajevo će u duelu sa Tuzlacima biti favorit, a u prilog mu ide i dobra tradicija u međusobnim duelima na Koševu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jedan od zanimljivijih duela igra se na Pecari gdje se sastaju Široki Brijeg i Krupa, dok će Mladost u susretu sa GOŠK-om pokušati doći do pobjede uz nadu da će Radnik izgubiti od Viteza. Timu iz Bijeljine je na gostovanju u Vitezu biti dovoljan i jedan bod da zauzme šesto mjesto.

Sve utakmice današnjeg programa igraju se s početkom u 15 sati.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi