Foto: nkrijeka.hr

Katastrofa zagrebačkog tima

Dinamo poveo, pa doživio debakl protiv Rijeke

Midhat Šljivak

Veliki derbi 23. kola hrvatskog prvensta (HNL) odigran je večeras na Rujevici, a domaća Rijeka je pobijedila zagrebački Dinamo sa 4:1.

Veoma nervozan meč sa dvocifrenim brojem žutih kartona dobro je počeo po Dinamo. U 16. minuti je doskorašnji fudbaler Rijeke Mario Gavranović sjajno pogodio za prednost Dinama od 0:1.

Međutim, radost gostiju traje samo tri minute. Veliku grešku golmana Livakovića koristi Heber i lagano loptu šalje u mrežu za izjednačenje rezultata na 1:1.

Veliku uslugu domaćim napravio je Lešković u 26. minuti. Dobio je drugi žuti karton i Modri su ostali sa igračem manje.

Rijeka je ovu prednost iskoristila u nastavku meča. Na odmor se otišlo rezultatom 1:1, a samo što je počelo drugo poluvrijeme Pavičić završava odličnu akciju za prednost od 2:1.

Sve dileme oko pobjednika riješene su u 59. minuti. Heber je iskoristio novu grešku odbrane zagrebačekog tima za prednost od 3:1.

Konačnih 4:1 postavio je Puljić u 87. minuti meča prekrasnim golom iz slobodnog udarca.

Kod domaćeg tima nastupili su Zoran Kvržić i Srđan Grahovac i odradili su sjajan posao. Od prve minute kod Dinama igrao je Amer Gojak, a šansu u nastavku su dobili Izet Hajrović i Armin Hodžić.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.