Defanzivac Borca pred Čelik

Ojdanić: Favoriti smo i idemo na tri boda

Samir Mlaćo

Prvo kolo Lige za opstanak banjalučkom Borcu donosi okršaj protiv starog rivala, Čelika. Tradicija je apsolutno na strani crveno-plavih, kada su u pitanju međusobni okršaji. Najbolju partiju u prvom dijelu sezone nogometaši Borca su upravo pružili na otvaranju iste protiv tima iz Zenice, kada je na Gradskom stadionu Čelik savladan rezultatom 2:0, pred 7.000 gledalaca. Igor Janković i njegovi igrači vjeruju da i u nedelju mogu reprizirati tako nešto.

"U potpunosti smo okrenuti Ligi za opstanak. Igrali smo doduše tri utakmice u osam dana i igrači su se potrošili. Međutim, bićemo spremni za nedeljni duel i pokušaćemo da zabilježimo pobjedu. Vjerujem u moje igrače iako biti težak teren. Bićemo bolji iz meča u meč", poručio je trener Borca Igor Janković.

Šef struke Banjalučana nema kadrovskih problema, izuzev duže vrijeme povrijeđenih Trkulje, Kondića i Dujakovića.

"Mi smo favoriti i ako pružimo partiju kao u posljednjih nekoliko duela nećemo imati problem da dođemo do pobjede. Idemo na tri boda", jasan je štoper Branko Ojdanić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.