Janković: Zrinjski je najbolja ekipa u ligi, a mi nismo miljenici sreće

Šef struke Borca o remiju sa Zrinjskim, narednom kolu...

Janković: Zrinjski je najbolja ekipa u ligi, a mi nismo miljenici sreće

S. Mlaćo

Po veoma teškom terenu nogometaši Borca i Zrinjskog jučer su podijelili bodove na Gradskom stadionu u Banja Luci (1:1). Dva pogotka viđena su u samoj završnici, a iz Borca žale za punim plijenom. 

Ipak, zadovoljni su s obzirom da su za rivala imali aktuelnog prvaka. Dan nakon utakmice za SportSport.ba je govorio šef struke Banjalučana Igor Janković.

"Da nam je neko ponudio bod prije utakmice mi bismo bili zadovoljni. Zrinjski je aktuelni prvak i lider na tabeli, a možemo žaliti kada pogledamo kako se sve i na koji način izdešavalo. Malo nam je nedostajalo za tri boda, prije svega vidjelo se neiskustvo u našoj igri i ta neka naivnost. To je presudilo da Zrinjski dođe do boda. Međutim, raduje me dobra igra i to što se Borac diže", kazao je Janković.

Po ko zna koji put Janković je istakao da njegov tim nije miljenik sreće.

"To je činjenica. Nismo miljenici sreće, ali život ide dalje. Ove stvari će nam se vratiti negdje, vjerovatno prelomiti na naš mlin nekada. Igramo dobro, ali moramo biti ozbiljniji. Bitno je da dajemo golove i da se vidi taj voljni momenat u igri".

Prokomentarisao je i tim Zrinjskog.

"Moram da kažem da smo mi jučer zaslužili pobjedu. I u Tuzli smo bili bliže pobjedi, a Zrinjski je za mene najbolja ekipa u BiH. Nisu jučer pokazali puno, doduše i teren je bio katastrofalan. Vjerujem da će utakmice biti bolje kako bude ljepše vrijeme i da ćemo svi gledati bolji nogomet. Mišljenje sam da je jedino rješenje za BiH  tereni sa plastičnom travom".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Već za vikend u Banja Luku dolazi Čelik. Zeničani su jednom nogom u nižem rangu, pa u Borcu razmišljaju samo o tri boda.

"Sada nam dolazi Čelik, sigurno da će biti teška utakmica kao i svaka druga. Ne znam da li će teren biti bolji, ne vjerujem iskreno i to onda odgovara ekipa koja se brani. Mi ćemo sve uraditi da dobijemo tu utakmicu", dodao je Janković na kraju razgovora za SportSport.ba.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi