Mahović: Taktika je bila 'ako mu lopta stane u lokvu, uzmi i nabij je'

Igrač Borca za SportSport.ba

Mahović: Taktika je bila 'ako mu lopta stane u lokvu, uzmi i nabij je'

Krilnom fudbaleru Borca Arminu Mahoviću bilo je teško komentarisati rezultat današnje utakmice protiv Zrinjskog jer se meč odigrao u gotovo nemogućim uslovima.

Borac i Zrinjski su podijelili bodove odigravši 1:1 u utakmici koja baš i nije ličila na fudbalsku predstavu zbog katastrofalnog terena, a Mahović je poručio da je remi možda i najrealniji na kraju.

"Mislim da je Zrinjski svakako kvalitetnija ekipa i da bi bili u prednosti da se igralo u normalnim uslovima, a danas ni mi, ni oni, nismo mogli ništa da pokažemo. Rezultat je na kraju realan, iako smo mi imali mnogo bolje prilike i možda smo bili bliži pobjedi, ali da nam je neko prije meča ponudio bod svakako bi prihvatili", započeo je Mahović za SportSport.ba, a teren je potom bio neizbježna tema:

"Šta da kažem? Na nekim dijelovima se nije moglo ni trčati. Bilo je samo nabijanje lopte, pa šta napraviš. Nikakve taktike nije ni moglo biti. Kada vidiš da je nekome lopta zastala u lokvi, pokupiš je i nabiješ. Glupo je što se uopšte i igralo, ja bih volio da nije, ali šta je-tu je. Iskreno, molio sam Boga da se ne igra. Naravno da smo se svi bojali povreda na takvom terenu. Voda je bila do koljena. Bilo bi bolje da se odgodilo pa da smo mogli i mi i oni pokazati bolju partiju, ali bilo je kako je bilo".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac nastavlja prvenstvo kroz Ligu za opstanak.

"Obzirom da smo sada u Ligi za opstanak i ispalo je tako kako je ispalo, naš cilj je da što prije matematički obezbijedimo opstanak. Prva šansa je protiv Čelika, tako da ćemo dati sve od sebe da ostvarimo pobjedu na tom meču. Nadam se da će i teren biti bolji do naredne utakmice koja je već za par dana kako bi mogli pokazati što bolju igru".

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi