Mourinho i Klopp odabrali ratnike za derbi

Poznati sastavi: Sve je spremno za spektakl na Old Traffordu!

Endin Čaušević

Manchester United i Liverpool danas na Old Traffordu igraju veliki engleski derbi u okviru 30. kola Premiershipa.

Ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svjetu s nestrpljenjem očekuju početak ove utakmice. Sigurno da nas očekuje spektakl kao i svaki put kada su u pitanju okršaju Crvenih đavola i Redsa.

Jose Mourinho i Jurgen Klopp su otkrili svoje karte pred ovu utakmicu, odnosno na teren poslali najjače sastave u ovom trenutku. Pored borbe za čast u derbiju ovo će biti i meč za drugo mjesto u Premiershipu koje trenutno drži United.

Portugalski stručnjak u današnjoj utakmici ne može računati na Paula Pogbu zbog povrede, a šansu od prve minute dobio je Juan Mata. S druge strane, Klopp nije imao previše briga oko početnog sastava.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester United: De Gea, Valencia, Smalling, Bailly, Young, McTominay, Matić, Mata, Alexis, Rashford, Lukaku.

Liverpool: Karius, Robertson, Van Dijk, Lovren, Alexander-Arnold, Milner, Can, Oxlade-Chamberlain, Mane, Salah, Firmino.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.