Bitka za prestiž: Danas spektakl na Teatru snova!
Mourinhu nije previše bitan najveći engleski derbi, ali zato se u bazi Uniteda pojavio legendarni Sir Alex Ferguson.

Ko će parkirati autobus, a ko će napasti?

Bitka za prestiž: Danas spektakl na Teatru snova!

Danas će čitava Engeska stati na dva sata, jer je došlo vrijeme da po 228. put snage odmjere najveći rivali - Manchester United i Liverpool.

"Derbi sjeverozapada" rijetko kada razočara, a današnji, u okviru 30. kola Premier lige, bi mogao biti izuzetno zanimljiv. Sastaće se na Old Traffordu dva poptuno različita stila, dvije različite fudbalske filozofije i dva trenera čiji karakter obećava bitku do "zadnje kapi krvi".

Biće ovo sudar i dvije ekipe koja na tabeli Premier lige dijele samo dva boda, s obzirom da je United trenutno drugoplasirani sa 62 boda, dok je dva manje do sada prikupio tim sa Anfielda.

Ljubitelji otočkog fudbala već danima iščekuju veliki derbi na Old Traffordu. Svi žele vidjeti kakav će epilog biti duela Mourinhovog "dosadnog" Uniteda i Kloppove napadačke mašinerije koja, ukoliko uhvati ritam, može "samljeti" i najsnažnije protivnike.

Biće ovo i veliki test za Mourinha, koji je jučer "spuštao loptu" izjavama da je za njega duel sa Liverpoolom samo još jedna utakmice. Ipak, za navijače Uniteda on to sigurno nije, a ukoliko opet "parkira autobus" Posebni bi se mogao naći na udaru simpatizera Crvenih đavola, jer ipak je ovo bitka sa prestiž, a ne puka borba za bodove.

Za razliku od Mourinha, legendarni trener Uniteda Sir Alex Ferguson dobro zna koliko klubu i navijačima znači današnja utakmica, pa je sinoć u nadi da će motivisati Crvene đavole posjetio njihovu stalnu bazu, hotelu Lowry u Manchesteru.

Sa druge strane karizmatični Nijemac Jurgen Klopp u svojim najavama velikog derbija nije previše kritikovao stil igre koji preferira Jose Mourinho, za koji smatra da je efikasan, ali je poručio da će Redsi na Old Traffordu igrati svoju igru.

"Želimo naš stil igre donijeti na teren jer znamo da je onda teško nositi se sa nama. Zaista nam je stalo do ova tri boda... Nemam problem sa defanzivnom igrom. Ljudi kažu da mi imamo specifičan stil igre, baš kao što to kažu i za United. I oni imaju poseban stil igre, ali to je sve što imam reći... Ipak, postoji razlog zbog kojeg oni imaju dva boda više od nas", istakao je Klopp pred današnji susret.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Još uvijek se špekuliše o sastavima koji će u 13:30 sati po našem vremenu istrčati na travnjak Old Trafforda, ali kada je u pitanju Liverpool sve je jasno - Jurgen Klopp je na slatkim mukama. Osim Clynea i prehlađenog Wijnalduma, vjerovatno će svi ključni fudbaleri Redsa biti na raspolaganju njemačkom stručnjaku, a sigurno je da će najveća opasnost po gol biti trio Firmino - Salah - Mane, koji je ove sezone zabio 45 golova u Premier ligi.

Sa druge strane, navijače Uniteda je jučer zabrinula informacija da skupocjeni veznjak Paul Pogba nije bio u stanju završiti trening sa ostatkom ekipe zbog povrede. Puno više informacija o stanju Francuza nije bilo, ali bi on u ovim trenucima trebao prolaziti testove ljekarske ekipa, koja će dati konačni sud o tome da li je on spreman za susret na Old Traffordu. Osim Pogbe glavobolje Joseu Mourinhu bi mogli zadati Herrera i Martial koji su pod upitnikom, dok na megdan Liverpoolu sigurno neće izaći Ibrahimović, Jones i Blind.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi