Lider slavio s 2:1

Čudesan preokret Zvijezde nad Igmanom za velika tri boda

Edmir Škorić

U 16. kolu Prve lige FBiH Zvijezda je ugostila Igman i na kraju slavila s 2:1 uz nevjerovatan preokret.

Zvijezda je u nastavak prvenstva ušla kao lider prvoligaške tabele, no niko na Banja Ilidži nije ni u ludilu pomišljao na poraz od Igmana. Ipak, nogomet je ponekad nepredvidiv, Igman je držao tri boda do 87. minute, pošto je vodio 1:0, a onda dva gola domaćih za novu pobjedu.

Od početka je Zvijezda bila u poziciji da napada, kao što se i očekivalo, Igman se branio i odbranio do odlaska na odmor.

I kada je u nastavku Zvijezda krenula s isključivim ciljem da pobijedi, pa krenula još ofanzivnije ka golu Igmana, uslijedio je hladan tuš u 61. minuti. Drljević je pogodio za 1:0 prednost Igmana.

U 86. minuti Adžem je pogodio za 1:1 i činilo se da će ipak Zvijezda doći makar do boda, a onda u nadoknadi Cvijanović zabija pogodak za veliko slavlje na Banja Ilidži.

Zvijezda je povećala prednost na tabeli u odnosu na Slogu, koja sutra gostuje Metallegheu, te Olimpik koji je odigrao 0:0 s Veležom. U narednom kolu tim iz Gradačca ide u goste Slogi iz Simin Hana.

Zvijezda - Igman 2:1 (Adžem 86, Cvijanović 93/ Drljević 61)

NK Zvijezda: Prljača, Adžem, Pršeš, Cvijanović, Brčkalić, Ivanovski, Devedžić, Kesić, Čivić, Đekić, Kapetan.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Igman: Abdulahović, Kovačević, Lončarić, Zeljković, Kašić, Džafić, Konjhodžić, Razić, Drljević, Pirija, Islamagić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.