Počinje borba za Premijer ligu, ali i opstanak u Prvoj ligi FBiH

Nakon skoro četiri mjeseca pauze

Počinje borba za Premijer ligu, ali i opstanak u Prvoj ligi FBiH

E. Čaušević

Nakon skoro četiri mjeseca pauze ovog vikenda konačno se nastavlja takmičenje u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine utakmicama 16. kola.

Jasno je da će završnica prvenstva u Prvoj ligi FBiH biti izuzetno interesantna jer je nekoliko ekipa u borbi za prvo mjesto koje naredne sezone vodi u Premijer ligu. Jesenji prvak bila je Zvijezda iz Gradačca, no samo jedan bod iza nje je Sloga iz Simin Hana.

Sigurno je da velika očekivanja od ostatka ove sezone ima i Olimpic koji je treći i ima samo dva boda manje u odnosu na vodeću Zvijezdu. Sarajevski tim želi se ekspresno vratiti u najelitniji rang, ali jasno je da ih očekuje velika borba.

Olimpic danas otvara drugi dio sezone velikim derbijem na Otoci gdje će ovaj tim ugostiti ekipu Veleža. Zvijezda želi također pobjedom otvoriti nastavak takmičenja, a u Gradačac im na megdan stiže Igman iz Konjica.

Što se tiče Sloge igrači ovog tima sutra gostuju u Jajcu kod Metalleghea koji je doveo nekoliko pojačanja u zimskoj pauzi. Veoma zanimljivo bit će i u borbi za opstanak, a derbi začelja sutra će u Tešnju odigrati TOŠK i bugojanska Iskra.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Prva liga FBiH, 16. kolo:

Bratstvo - Rudar
Orašje - Bosna
Olimpic - Velež
Zvijezda - Igman
Slaven - Travnik
TOŠK - Iskra
Metalleghe - Sloga

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi