Nakon poraza od Lokomotive

Dinamo bez trenera: Cvitanović podnio ostavku

Mario Cvitanović nakon poraza od Lokomotive podnio je ostavku na mjesto trenera Dinama.

Modri su danas u prvenstvu doživjeli ubjedljiv poraz od Lokomotive (1:4), po prvi put u historiji, a nakon blamaže na Maksimiru trener Mario Cvitanović se odlučio povući.

Odluku o odlasku sa klupe Dinama ovaj 42-godišnji stručnjak je najprije saopštio igračima u svlačionici, a potom i novinarima na konferenciji za medije održanoj nakon utakmice.

"Situacija je takva kakva jeste, kako se odigrala utakmica danas i moja razmišljanja o budućnosti što i kako napraviti da izvučemo maksimum i izađemo iz krize. Moja odgovornost za sve što se dešava nalaže mi da slijedim onu prvu rečenicu koju sam rekao kad sam došao za trenera Dinama, a to je da je čast i obraz na prvom mjestu. Ja svoju čast i svoj obraz neću dati za apsolutno ništa i moja moralna obaveza i moja odluka je definitivna, da moram odstupiti", izjavio je, između ostalog, Cvitanović.

Cvitanović je kormilo Dinama preuzeo uoči početka ove sezone naslijedivši Ivajla Peteva. Prethodno je iskustvo sakupljao vodeći juniore i drugi tim zagrebačkog kluba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.