Dinamo pregažen na Maksimiru

Iznenađujući trijumf Lokomotive

Dinamo pregažen na Maksimiru

Dinamo je u okviru 25. kola hrvatskog šampionata na Maksimiru iznenađujuće poražen od Lokomotive rezultatom 4:1.

Do današnjeg dana Dinamo i Lokomotiva su odigrali ukupno 27 gradskih derbija, a po prvi put u historiji danas su slavili Lokosi, i usred Zagreba uvjerljivo potopili sastav Marija Cvitanovića.

Prvi gol na Maksimiru postigli su upravo gosti. Već u osmoj minuti za slavlje Lokomotive je zabio Majer, koji je bio precizan sa bijele tačke, da bi se u 25. minuti "Modri" preko Olma vratiti u rezultatski egal.

Na izmaku prvog poluvremena, tačnije u 44. minuti, Lokosi uspijevaju ponovo doći do prednosti, a ovoga puta mrežu domaćih je zatresao Kastrati.

Dinamov golman je loptu iz mreže morao ponovo vaditi u 60. minuti. Nakon što je Majstorović srušen u jedanaestercu gosstiju, sudac je pokazao na bijelu tačku, a siguran realizator najstrožije kazne je ponovo bio Majer. Kao šlag na tortu stigao je i posljednji pogodak, svega sedam minuta nakon što je pao prošli. Modre je na koljena bacio Kastrati i postavio konačnih 4:1 na Maksimiru.

Kada su u pitanju nastupi bh. fudbalera, Hajrović je iz igre izašao na startu drugog poluvremena, Gojak je ušao u 54. minuti, dok je Hodžić odigrao cijeli meč.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

1. HNL, 25. kolo:

Dinamo Zagreb - Lokomotiva Zagreb 1:4

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi