Foto: EPA

Letica sa Poljuda na Bernabeu

Hrvatski golman od ljeta u Real Madridu

Midhat Šljivak

Real Madrid pronašao je golmansko pojačanje u Hrvatskoj. Novi član Kraljeva iz Madrida od ljeta bi trebao postati mladi golman Hajduka Karlo Letica (21).

Španski gigant u potrazi je za pojačanjima na golmanskim pozicijama. Sa njima su se povezivali mnogobrojni poznati čuvari mreža, a na kraju će u Madridu vjerovatno završiti Letica.

Rukovodstvo Kraljeva kontaktiralo je Hajduk, ali i agenta ovog 21-godišnjeg golmana i velika je mogućnost da će golman mlade reprezentacije Hrvatske od naredne sezone braniti za španskog velikana.

On bi u prvoj sezoni imao ulogu rezerve Keyloru Navasu koji će i naredne sezone biti prvi izbor među stativama kraljevskog kluba.

Letica je ove sezone dobio šansu u prvom timu Hajduka i nastupio je u ukupno 10 utakmica.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.