Čelnici PSG-a priželjkivali napad na delegaciju Reala, tražili "uslugu" od policije?

Bogate Parižane ne zanima ni finansijski ni bilo kakav drugi fair-play

Čelnici PSG-a priželjkivali napad na delegaciju Reala, tražili "uslugu" od policije?

UEFA-a je već pokrenula diciplinski postupak protiv Paris Saint-Germaina, te je dovedena u pitanje organizacija revanš susreta osmine finala Lige prvaka na Parku prinčeva između Parižana i Real Madrida, s obzirom da je uočen veliki broj kršenja pravila.

Na tribinama Parka prinčeva paljene su baklje i ostala pirotehnička sredstva, blokirani su izlazi, te korišteni laseri kao bi se ometali igrači Reala. Međutim, onome što su uradili čelnici PSG-a zaista nema mjesta u vrhunskom sportu.

Naime, ugledni francuski list L'Equipe je danas otkrio da su u francuskom klubu željeli na sve moguće načine otežati boravak Real Madrida u Parizu. Navodno su u čelnici PSG-a otišli toliko daleko da su uputili zahtjev francuskim vlastima da uskrate policijsku pratnju delegaciji Kraljeva na putu od hotela do Parka prinčeva.

Uskraćivanje pratnje ekipi Reala zajedno sa svim pratećim osobljem moglo bi izazvati velike probleme, a osim "upadanja u gužvu" i manjih neprijatnosti vrlo je moguće da bi ovakv potez mogao dovesti do neke vrste napada na veoma uočljive autobuse Real Madrida od strane navijača PSG-a, tako da je molba čelnika ovog kluba prema francuskim vlastima zaista šokantna.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Navodno je zahtjev pristogao u sjedište pariške policije samo nekoliko sati pred odigravanjs susreta, međutim isti je naravno odbijen. Jasno je kakve su namjere u taboru PSG-a imali, srećom u policiji su zahtjev iz kluba odbili bez razmišljanja jer bi ispunjavanje istog predstavljalo grubo kršenje uobičajenog protokola.

Podsjetimo Real Madrid je veoma lako elminisao PSG u osmini finala Lige prvaka sa ukupnih 5:2.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi