Potvrđeno

United se javio Bayernu i počeo misiju dovođenja Lewandowskog

Edmir Škorić

Poljski napadač Robert Lewandowski na meti je evropskih velikana, bez obzira što već igra u jednom od njih.

Lewandowski godinama dominira u Minhenu, ali sve su glasnije priče o mogućem odlasku poljskog reprezentativca iz Bayerna. Iako se najviše u prošlosti vezivao s Real Madrid, njemački Kicker je jutros objavio kako je zapravo Manchester United najozbiljniji kandidat za njegovo dovođenje.

Mark Lovell, ESPN-ov dopisnik u Bayernu, potvrdio je kako je Manchester United jedini imao zvanični pristup Bayernu zbog Lewandowskog.

Dakle, United je bio konkretan, javio se u Minhen, ali nema detalja kakve uslove su ponudili sa Old Trafforda i koliko je to bilo prihvatljivo Bayernu, ali sigurno je da će se u narednom periodu saznati više informacija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Lewa ima ugovor s Bayernom do 2021. godine, ali zbog raznih stvari se njegova budućnost u Minhenu dovodi pod znak pitanja. On je nedavno raskinuo odnos s agentom, pa ga sada zastupa Izraelac Pini Zahavi, koji je navodno za to da Lewa krene put Engleske ili Španije.

U međuvremenu, o kakvom napadaču se radi najbolje govori činjenica da je protiv HSV-a u subotu zabio hat-trick kojim je stigao do brojke od 100 golova u Bundesligi u dresu Bayerna,

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.