Sve oči uprte u bh. Dijamanta

Di Francesco: Džeko je ključan, uzdamo se u njega

Nakon poraza 2:1 u Ukrajini, Roma će u utorak na svom Olimpicu pokušati savladati Šahtar i plasirati se u četvrtfinale Lige prvaka, što bi za rimski klub predstavljao jedan od najvećih uspjeha u posljednje dvije decenije.

Pred revanš sa Šahtarom upriličena je press konferencija na kojoj se prisutnim obratio trener Vučice Eusebio Di Francesco, koji je otvoreno izjavio da se najviše uzda u Edina Džeku.

"Da bismo ostvarili svoj cilj potrebni su nam koncentracija i odlučnost. Izazov je ogroman, protivnik je veoma jak i ne smijemo praviti greške. Čak i ako dođemo do prednosti, ne smijemo se opuštati jer znamo koliko je Šahtar opasan tim", rekao je Di Francesco, te nastavio:

"Vraća nam se Edin Džeko, koji je bio suspendovan. Znamo da imamo napadača koji može da postiže fantastične golove, ali i da kreira šanse ostalim igračima. Džeko bi mogao biti ključan u jednoj ovako velikoj i bitnoj utakmici i uzdamo se u njega".

Na pitanje da li ovu utakmicu smatra najvećom u svojoj dosadašnjoj trenerskoj karijeri, bivši trener Sassuola je odgovorio da se ne opterećuje takvim stvarima.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Nisam razmišljao o tome. Moj lični rezultat nije bitan koliko timski, a ja zaista želim odvesti svoj klub u četvrtfinale Lige prvaka. Ovo nam je velika prilika i želimo da je iskoristimo", zaključio je Di Francesco.

Revanš meč Rome i Šahtara igra se sutra s početkom u 20:45 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.