Di Francesco: Vrijedi čekati Patrika Schika

Trener Rome nakon pobjede nad Torinom

Di Francesco: Vrijedi čekati Patrika Schika

Roma je večeras nakon nešto slabijeg prvog poluvremena u nastavku "upalila motore" i do kraja susreta razbila Torino rezultatom 3:0. 

Trener Vučice Eusebio Di Francesco je na kraju mogao biti izuzetno zadovoljan rezultatom i činjenicom da je Roma došla do tri važna boda u borbi za poziciju koja vodi u Ligu prvaka, ali je nakon meča priznao da je morao drastično promijeniti postavku svoje ekipe na poluvremenu.

"Nismo igrali dobro u prvom poluvremenu, Torino je bio bolji... Odlučio sam Radji Nainggolanu dati nešto ofanzivniju ulogu nakon pauze i to nam je pomoglo da pornađemo više puteva ka golu protivnika", poručio je Di Francesco nakon utakmice, pa nastavio:

"Mogao sam osjetiti da su momci nervozni zbog nedostatka pobjeda na Olimpicu i u prvom dijelu smo činili stvari komplikovanijim za nas same... Prmijenio sam formaciju u 4-2-3-1 gdje je Radja bio bliži napadačima, a to je prouzrokovalo puno više probleme protivničkoj odbrani."

Roma je na večerašnjem susretu bila bez Edina Džeke koji je morao pauzirati zbog žutih kartona, pa je mjesto u vrhu napada zauzeo Patrik Schick. Ipak, Schick nije posebno briljirao, ali su Rimljani slavili zahvaljujući golovima Manolasa, De Rossija i Pellegrinija.

"Patrik Schick nije igrao dobro u prvom poluvremenu, ali nisu ni njegovi saigrači. Ima običaj da ode previše ustranu, ali igrače poput njega vrijedi čakati i pomagati im. Ne zaboravite šta je Cengiz Under uradio jednom kada je dobio šansu da igra i da se razvija", prokomentarisao je partiju mladog Čaha Di Francesco.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ne trebamo gledati unazad i razmišljati o onome što se moglo uraditi, nego se trebamo fokusirati na ono što još uvijek možemo učiniti i na našu budućnost sa ovim mladim igračima koji se još uvijek pronalaze u svemu", dodao je na kraju trener Rome.

Inače, Romu u utorak očekuje revanš susret osmine finala Lige prvaka protiv Shakhtara. Vučica će na ovom meču pokušati nadoknaditi 2:1 iz prvog duela u Ukrajini i na taj način proći u četvrtfinale.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi