Sportski direktor Rome otkrio detalje

Monchi: Chelseajeva ponuda za Džeku je bila na stolu, ali...

Sportski direktor Rome Monchi govorio je za Calciomercato o tome zašto napadač ove ekipe Edin Džeko nije napustio klub tokom januarskog prelaznog roka.

Džeko je bio najčešća tema italijanskih i engleskih medija u januaru zbog ponude koju je imao od Chelseaja, ali čini se kako taj transfer nije baš bio tako blizu realizacije kako se pisalo u tamošnjim medijima u to vrijeme.

Monchi je poručio da je on, kao sportski direktor, odlučio da odbije ponudu za Džeku jer ona nije zadovoljila apetite Rome i vrijednost Džeke.

"Chelseajeva ponuda je bila na stolu, to je istina. Ali, također je istina da je Roma samo primila ponudu i odbila ju. Znajući koliko je Chelsea cijenio igrača, posao nas nije zadovoljio. Za nas, Edin je veoma važan igrač, koji je uradio mnogo toga dobrog u prošlosti i još uvijek radi. U Italiji, sportski direktori prime ponudu, razmotre je i onda odlučuju da li će je prihvatiti ili ne. U ovoj situaciji, ponuda nije bila zadovoljavajuća", rekao je Monchi.

Roma je na kraju odlučila da zadrži Dijamanta koji će sigurno biti jedan od ključnih igrača tokom večerašnje revanš utakmice četvrtfinala Lige prvaka protiv ukrajinskog Šahtara.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.