Iako je Neymar ljetos za rekordnih 222 miliona eura prešao u PSG iz Barcelone, čini se da je Brazilac odlučan da se vrati u Španiju, ali u redove ljutog rivala Reala

AS objavio zanimljive podatke

Nevjerovatan plan iza kojeg stoji velika kompanija: Neymar za 400 mil. eura u Realu?!

Edmir Škorić

Iako je prošlog ljeta za rekordnih 222 miliona eura prešao iz Barcelone u PSG, Neymar bi se vrlo brzo mogao vratiti u Španiju.

Konkretno, već na ljeto se brazilski reprezentativac navodno sprema vratiti u Španiju, obzirom da nije sretan u PSG-u i da to nije ono što je prvobitno želio. Parižani su jednostavno preslabi u evropskim okvirima i ne mogu tako lako do trofeja Lige prvaka, a toga je nakon eliminacije Reala u osmini finala svjestan i sam bivši napadač Barcelone.

Kako se bliži Svjetsko prvenstvo, Neymar u Rusiju želi otići bez da razmišlja gdje će igrati nakon toga, pa želi što prije razjasniti čitavu situaciju. Navodno je ugledna kompanija Nike ključna u čitavoj priči i uz pomoć nje Neymar bi mogao da ode u - Real Madrid.

Kako piše španski AS, Neymarov otac nedavno se sastao s čelnicima Reala, koji su spremni da plate čak 400 miliona eura za igrača koji je prethodno nastupao u dresu Barcelone.

Nikeov plan je da uz pomoć Neymara skine sa trona Adidas, koji finansira Kraljeve. Cristiano Ronaldo također je Nikeov klijent, a kada bi se udružile snage s Neymarom, onda bi Adidas mogao izgubiti bitku za logotip na dresu slavnog i najtrofejnijeg evropskog kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Stoga bi transfer Neymara mogao postati realan, bez obzira što govorimo o vrtoglavih i rekordnih 400 miliona eura. Neymarov povratak također bi bio Realov odgovor Barci koja je prethodno kupila iz Liverpoola Philippea Coutinha, ali i mladog i talentovanog Ousmanea Dembelea iz Borussije Dortmund.

Ronaldo i Neymar bi bili pravi konkurenti Barcinim majstorima Messiju i Suarezu i La Liga bi mogla dostići nezapamćenu gledanost, ali i uzbuđenje. Mnogo toga zavisi i od samog Neymara, ali navodno je spreman da se osveti Barci i da ode u klubu kojem želi da ispiše nekoliko stranica bogate povijesti. A navodno je i Barca spremna kupiti Neymara, pa nas očekuje izuzetno zanimljivo ljeto.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.