Gdje je i šta radi jedan od najvećih fudbalskih kasapina - Thomas Gravesen?

Konačano se opametio

Gdje je i šta radi jedan od najvećih fudbalskih kasapina - Thomas Gravesen?

E. Čaušević

Nekadašnji fudbaler Real Madrida, Thomas Gravesen, obilježio je fudbalsku karijeru mnogim skandalima na terenu, ali i van njega. Ipak, nakon što je prije deset godina odlučio završiti karijeru donio je odluku da je vrijeme da konačno odraste.

Granesen je igračku karijeru počeo u dresu Vejlea, za koji danas igra i bh. fudbaler Kerim Memija. Nakon dvije godine u matičnom klubu odlučio je da je vrijeme za iskorak i jednostavno nije mogao odbiti ponudu njemačkog HSV-a.

U Hamburgu je proveo tri veom uspješne sezone, a nakon toga stigla je ponuda iz Evertona. Gravesen je najbolje dane proveo u dresu kluba s Goodisona za koji je odigrao skoro 150 utakmica. No, šok za fudbalski svijet došao je na ljeto 2005. godine.

Tada je kao grom iz vedra nema odjeknula vijest da je Gravesen novi fudbaler Real Madrida. Niko nije znao niti će ikada znati kako je ovaj danski "kasapin" došao do Santiago Bernabeua. Danac je uspio ostati jednu sezonu kada je svima postalo jasno da je jednostavno zalutao u ovaj klub.

Gravesen je igrao još za Celtic i Everton, a 2008. godine odlučio je okačiti kopačke o klin. Danas je odlučio totalno da se povuče iz fudbala i počne se baviti raznim investiranjima. Danas na bankovnom računu zahvaljujući dobrim poslovnim odlukama ima preko 100 miliona i živi u Las Vegasu, dok je većina njegovih tadašnjih saigrača mahom potrošila svoj novac.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj "ćelo" u Las Vegasu živi sa suprugom Kamilom Persse koja ponekad objavi zajedničku fotografiju. Gravesen se i dalje bavi investiranjem u razne biznise, a često voli odigrati i koji poker meč. Čisto da ne zaboravimo kako Gravesen danas izgleda. I da, ovaj danski igrač jučer je proslavio svoj 42. rođendan.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi