Foto: Eric Lafargue

Trenutno je bez angažmana

Kodri se smiješi novi posao: Muratović mu pronašao klub?

Meho Kodro prije nekoliko dana je dobio otkaz u Servetteu, no za novim angažmanom, po svemu sudeći, neće dugo tragati.

Nekadašnji selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine novi izazov bi mogao potražiti u Austriji, u tamošnjem elitnom rangu, a klub s kojim se uveliko povezuje je AC Wolfsberger.

U posljednje vrijeme Wolfsbergeru ne cvjetaju ruže u Austriji i već neko vrijeme bilježi katastrofalne rezultate, a s obzirom da je jasno da će uslijediti raskid saradnje sa sadašnjim trenerom, kao rješenje za trenutnu krizu Samir Muratović je preporučio upravo Kodru.

Muratović u Austriji uživa veliki ugled, budući da je kroz karijeru uspješno igrao za nekoliko tamošnjih klubova, a ostaje da se vidi hoće li njegov savjet uroditi plodom i hoće li čelnici Wolfsbergera ukazati povjerenje našem stručnjaku.

U Wolfsbergeru, s druge strane, o potencijalnim kandidatima ne žele govoriti.

"Poznajem Muratovića još iz vremena kada je igrao za Sturm, no mi nismo niskim razgovarali", kazao je potpredsjednik kluba Christian Puff.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

U austrijskom šampionatu Wolfsberger je, podsjetimo, na devetoj poziciji sa 20 osvojenih bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.