Meho Kodro više nije trener švicarskog Servettea
Foto: Eric Lafargue

Službeno potvrđeno

Meho Kodro više nije trener švicarskog Servettea

Bh. trener Meho Kodro dobio je otkaz u švicarskom drugoligašu Servetteu.

Kako prenose švicarski mediji, rukovodstvo kluba iz Ženeve odlučilo je raskinuti ugovor sa nekadašnjim selektorom reprezentacije BiH nakon poraza od Vaduza (2:1) u posljednjem kolu Challenge lige.

Servette je u novu sezonu ušao s ciljem da izbori povratak u elitni rang švicarskog fudbala, u jednom su momentu imali obećavajuće rezultate, ali vremenom ekipa je prestala igrati u skladu s ambicijama. Danas je Servette na drugoj poziciji sa zaostatkom od čak 12 bodova za vodećim Xamaxom.

Kodro se već pozdravio sa svima u klubu, a njegovo mjesto će, barem privremeno, preuzeti dosadašnji pomoćnik Bojan Dimić.

"Kodri želimo sve najbolje u nastavku trenerske karijere", poručili su, između ostalog, iz Servettea.

Pedesetjednogodišnji Kodro je, podsjetimo, vodio Servette od decembra 2016. godine. U trenerskoj karijeri je još vodio reprezentaciju BiH, drugi tim Real Sociedada i Sarajevo.

Top Komentari

SEIKO
Kodro ala teleća glava zvana Pape.S noge na nogu pa napolje.Stručnjaci štaćeš.
2 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi