Miroslav Stevanović pogodio u porazu Servettea

Ekipa Vaduza savladala izabranike Mehe Kodre

Miroslav Stevanović pogodio u porazu Servettea

Vaduz je na svom terenu u susretu 23. kola švicarske Challenge lige savladao Servette, ekipu koju sa klupe predvodi bh. stručnjak Meho Kodro, rezultatom 2:1.

Poveli su domaći u 18. minuti susreta golom Muntwilera, a prednošću Vaduza se i otišlo na predah.

Početkom drugog poluvremena Servette dolazi do izjednačenja. Igrala se 50. minuta kada je bh. fudbaler Miroslav Stevanović iskoristio slabe reakcije golmana domaćih Jehle i štopera Puljića i postigao gol za 1:1.

Ipak, Vaduz u 69. minuti stiže do novog vodstva. Strijelac gola koji je u konačnici bio dovoljan za pobjedu domaćih je bio Borgmann.

Treba istaći da je Stevanović u finišu imao dvije dobre prilike da ponovo poravna rezultat. Prvo je u 84. minuti šutirao preko gola iz dobre pozicije, dok je dvije minute kasnije nakon njegovog pokušaja na gol liniji intervenisao jedan defanzivac Vaduza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi