Kritikovao igrače

Mourinho: Kada je sunčano, sve je super, a šta se desi kada padne mrak?

Edmir Škorić

Jose Mourinho nije zadovoljan unatoč 2:0 pobjedi nad Brightonom u četvrtfinalu engleskog FA kupa.

United je pogocima Romelua Lukakua i Nemanje Matića ostvario pobjedu i Mourinho bi valjda trebao da bude zadovoljan zbog plasmana u polufinale, ali Portugalca neke druge stvari baš nerviraju.

"Nedostatak karaktera, nedostatak želje. Da, zaslužili smo pobjedu, ali se meni nije dopalo kako igramo. Nismo igrali onako kako sam želio i kako sam pripremao ekipu. Krivi su svi, defanzivci koji su se odlučivali za alibi dodavanja i napadači jer su se previše plašili da dođu po loptu", rekao je Mourinho.

"Imate klinca McTominaya koji uopšte nije igrao dobro. Već sam mu to rekao, on je bio prvi s kojim sam pojedinačno razgovarao u svlačionici. I umjesto da ga kritikujem, bio sam pozitivan i rekao sam mu da je igrao loše, ali da je u osnovi uradio stvari koje jedan igrač mora da uradi. No, može bolje i može onako kako želim", istakao je Portugalac.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Osnovna stvar je da zadržite emocionalnu ravnotežu sa crvenim dresom, koji se teško nosi. Ali osjetio sam da je nekima to teško, da bi mi najradije rekli da ih izvedem s terena. Jaki će uvijek biti jaki. Mladi se, pod pritiskom ili kritikom, ili poboljšavaju ili će stangirati", tvrdi Jose u svom izlaganju.

"Matić je oličenje kvaliteta i velika ličnost, ali nekoliko drugih momaka su bili uplašeni. Kada sunce sija, a to je u nogometu onda kada pobjeđujete, tada svaki igrač želi da dodirne loptu, da postiže golove, puca, sve ide u vašem pravcu i svaki igrač je siguran u sebe i izgleda nevjerovatno. Kada je mrak i hladno, a to je period kada imate loše rezultate kao mi prije nekoliko dana, onda nemaju svi to samopouzdanje i karakter. Onda pojedinci svalkih pet minuta dodirnu loptu. Malo je teže izaći nakon poraza od Seville i reći: 'Ej daj mi loptu, želim igrati i biti glavni'. To ne mogu svi", pojasnio je Jose.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.