Želi postati fudbaler

Nije šala: Bolt sutra trenira s njemačkim velikanom

Jedan od najboljih atletičara svih vremena Usain Bolt uskoro će se okušati u profesionalnom fudbalu.

Jamajčanskom umirovljenom sprintenu još niti jedan klub nije ponudio ugovor, ali zato će sutra, kao što je i najavljivao, trenirati sa prvom momčadi Borussije Dortmund.

Boltov trening s Borussijom će biti otvoren za javnost 45 minuta ranije da bi se svi mogli smjestiti, a da će Jamajčanin zaista doći potvrdio i je ovaj trećeplasirani klub Bundeslige na zvaničnim stranicama.

"Bolt dolazi!", objavila je Borussija na Twitteru, dok je Bolt na svom profilu objavio crtež sebe u Borussijinom dresu i status "Spremite se za petak".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Teško je očekivati da će 31-godišnji Bolt dobiti ugovor od velikana kao što je Borussia, pa mnogi pretpostavljaju da je ustvari samo riječ o sjajnom marketinškom potezu Pume, koja je sponzor i klubu i trenutno najbržem čovjeku na svijetu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.