Xavi sumnja u Boltove fudbalske domete

Ima visoko mišljenje o njemu, ali...

Xavi sumnja u Boltove fudbalske domete

Legendarni Usain Bolt poslije fantastične karijere u atletici, koju je okončao u augustu prošle godine, odlučio se za ulazak u fudbalske vode.

Fudbal je Boltova velika ljubav i nije tajna da se Jamajčanin najpopularnijim sportom namjerava već duže vrijeme baviti, a dok čeka da mu neko ponudi ugovor, uveliko se sprema za humanitarnu utakmicu Soccer AID.

Među onima koji su mišljenja kako Bolt, unatoč velikom optimiznu, ne može uspjeti u fudbalu je i Xavi Hernandez. Španac smatra da brzina i fizičke predispozicije nisu dovoljne kako bi nadomjestile fudbalsku inteligenciju.

"Volim Bolta, on je veliki atleta. Fizički niko ne može da mu priđe. Ko trči brže od njega? Niko. Ali ne možemo da nadomjestimo brzinu i inteligenciju za igru fizičkim sposobnostima, to je nemoguće", kazao je Xavi.

Podsjetimo, Bolt je dugi niz godina dominirao u sprinterskim disciplinama i oborio je sve rekorde koji su se mogli oboriti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi