NBA liga

Kralj može sam, sinoć ušao u odabrano društvo Jordana i Malonea

Edmir Škorić

Cleveland Cavaliersi su sinoć dobili Brooklyn Netse, Houston je upisao novu pobjedu, Knicksi su iznenadili u Washingtonu.

Noć je obilježio LeBron James, koji je doslovno sam srušio Netse. Brooklyn se dobro držao protiv Cavsa na svom parketu, ali je u završnici gostujući tim ipak došao do prednosti i pobjede od 121:114.

James je ubacio čak 37 koševa (22 na poluvremenu), dodao je 10 skokova i osam asistencija, a šutirao je 14/19 iz igre i po 10. put je u sezoni prešao 2000 koševa, a to su prije uspjeli jedino Karl Malone i Michael Jordan.

Dobar udio u pobjedi Cavsa imao je i Kevin Love sa 20 poena i 15 skokova, a rekord karijere u timu Brooklyna zabilježio je Joe Harris koji je ubacio 30 poena, 18 je dodao DeMarre Carroll, a 16 Spencer Dinwiddie.

Houston Rockets je sa 118:99 savladao Atlanta Hawks, a zanimljivo da je James Harden bio tek treći najefikasniji kod Raketa. Green je ubacio 25, Gordon 22, ali je Harden stigao do novog triple-doubla, pošto je uz 18 poena imao i 15 asistencija i 10 skokova.

Knicksi su neočekivano slavili sa 101:97 u Washingtonu uz 19 poena Burkea, na drugoj strani Beal je ubacio 14 i on je bio najbolji igrač Wizardsa, što dovoljno govori koliko je ovaj tim bez Walla "tanak".

Svakako je neočekivan i poraz Golden State Warriorsa kući od Utah Jazza, koji je slavio sa 110:91 uz 21 poen Mitchella i 17 Goberta, a francuski centar dodao je i 15 skokova. Iznenađenje se može nazvati i trijumf Clippersa u Torontu (117:106), a Lou Williams sa 26 i Tobbias Harris sa 20 poena te Harrell sa 19 pobrinuli su se za poraz Raptorsa.

U trijumfu Bostona u Sacramentu (104:93) Rozier je ubacio 33 poena, Hield je dodao 21 na drugoj strani.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.