Čudesni James odveo Cavse do pete uzastopne pobjede
Foto: EPA

NBA liga

Čudesni James odveo Cavse do pete uzastopne pobjede

Midhat Šljivak

Cleveland Cavaliersi pobijedili su večeras kao gosti Brooklyn Netse rezultatom 121:114.

Do pete uzastopne pobjede Cavsi su došli uz dosta muke, a ponovo je briljirao čudesni LeBron James.

Većim dijelim utakmice viđena je izjednačena igra. Netsi su imali konstantno vodstvo, ali Cleveland im nije dopuštao da se previše odvoje.

Na odmor domaći tim odlazi sa plus dva (62:60), imali su i plus devet tokom trećeg perioda, ali jednostavno protiv Jamesa nisu mogli.

Nezaustavljiv je LeBron bio u posljednjoj dionici. Uspio je završiti posao u ovom duelu i Cavsi su na kraju došli do trijumfa.

LBJ je meč završio sa 37 poena, 10 skokova i osam asistencija, Kevin Love je dodao 20, a istakli su se još Clarkson (18pts), Hill (17pts) i Hood (16pts).

S druge strane kod Netsa briljirao je Joe Harris koji je ubacio rekord karijere od 30 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi