Spektakularan meč u Miamiju, Warriorsi poraženi u San Antoniju

Dva produžetka u susretu Miamija i Denvera

Spektakularan meč u Miamiju, Warriorsi poraženi u San Antoniju

U noći sa ponedjeljka na utorak odigrano je osam utakmica u NBA ligi, a svakako da je najzanimljivija viđena u American Airlines Areni gdje je Miami nakon dva produžetka savladao Denver sa 149:141.

Od starta je ovaj meč bio veoma efikasan i obje ekipe su imale gotovo nestvarne procente pogodaka iz igre. Nakon poluvremena je bilo 64:63 za Miami, a regularni dio utakmice je završio rezultatom 118:118.

Nakon dva također vrlo efikasna produžetka, pobjedu je slavio domaći tim koji je do pobjede predvodio Olynyk sa 30 poena. Na drugoj strani su najefikasniji bili Jokić i Chandler sa po 28 poena.

Aktuelni prvaci NBA lige Golden State Warriorsi doživjeli su poraz od San Antonio Spursa, koji je na svom terenu slavio sa 89:75. Iako su Warriorsi igrali bez prvih zvijezda Curryja, Duranta i Thompsona, bili su u igri sve do posljednje dionice u kojoj je i odlučen pobjednik.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Aldridge sa 31 poenom, Cook je postigao 20 a Looney 12poena.

Sjajan meč odigran je i u Clevelandu, gdje su Cavsi bili bolji od Milwaukeeja rezultatom 124:117. U Quicken Loans Areni je viđen pravi obračun Jamesa i Antetokounmpa, iz kojeg je kao pobjednik izašao LeBron koji je ostvario triple-double: 40 poena, 12 skokova i 10 asistencija. Grk je meč završio sa 37 poena i 11 skokova.

Ostali rezultati:

Indiana Pacers - Los Angeles Lakers 110:100
Philadelphia 76ers - Charlotte Hornets 108:94
Brooklyn Nets - Memphis Grizzlies 118:115
New York Knicks - Chicago Bulls 110:92
Sacramento Kings - Detroit Pistons 90:106

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi