LeBron James 'sredio' Raptorse, Spursi se uozbiljili

NBA liga

LeBron James 'sredio' Raptorse, Spursi se uozbiljili

Čini se da ekipa Cleveland Cavaliersa konačno diže formu, a potvrda za to je i sinoćnja pobjeda protiv prve ekipe Istočne konferencije Toronto Raptorsa na domaćem terenu rezultatom 132:129. 

Cavsi su odigrali dobru prvu dionicu u kojoj su slavili sa 42:38, ali su zato gosti bili nedodirljivi u drugoj koja im je pripala rezultatom 41:22.

Držala je ekipa Raptorsa stečenu prednost, ali samo do sredine treće dionice kada se Cavsi lagano vraćaju, a početkom posljednjeg perioda i okreću rezultat u svoju korist. Sami finiš utakmice bio je veoma zanimljiv, ali LerBron James je bio i previše siguran sa linije za slobodna bacanja da bi dozvolio gostima preokret.

King je susret završio sa 35 poena, 17 asistencija i sedam skokova, a pratio ga je Kevin Love sa 23 poena i 12 skokova uz šut za tri poena 4 od 6. Kod ekipe Toronto Raptors Lowry je imao 24 poena, a DeRozan tri poena manje.

Bitnu pobjedu u borbi za što bolji plasman pred play off ostvarila je i ekipa Miami Heata koja je slavila kući protiv New York Knicksa sa 119:98. Do trijumfa su ih vodili Johnson i Olynyk sa po 22 poena, dok je za goste Enes Kanter imao poen više uz 13 skokova. Zanimljivo je bilo i u Chicagu gdje su Nuggetsi protiv domaćih Bullsa slavili pobjedu sa 135-102 koja ih je ostavila u trci za play off. Denver sada ima omjer od 39 pobjeda i 33 poraza te je samo jednu pobjedu udaljen od osme pozicije koju drži Utah Jazz.

Ekipa San Antonio Spursa se potpuno uozbiljila u posljednje vrijeme i ostvarila je sinoć petu vezanu pobjedu, a ovog puta je pobijeđena ekipa Washington Wizardsa rezultatom 98:90. Najefikasniji je bio Aldridge sa 27 poena i devet skokova, dok su za goste Oubre i Beal ubacili po 21.

Ostali rezultati:

Philadelphia 76ers-Memphis Grizzlies 119:105
Brooklyn Nets-Charlotte Hornets 105:111
Milwaukee Bucks-Los Angeles Clippers 120:127
New Orleans Pelicans-Indiana Pacers 96:92

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti