Nije ni čudo što su doživjeli katastrofu

Sampaoli je najnepoželjnija osoba u Argentini: Jeste li vidjeli sastav koji je večeras izveo?

Argentinci su večeras izjednačili najteži poraz u historiji (uz poraze od Čehoslovačke 1958. i Bolivije 2009.) jer su u Madridu izgubili sa 6:1 od Španije u prijateljskom meču.

Osoba koju trenutno najviše krive je njihov tvrdoglavi selektor Jorge Sampaoli. Kao što je to dobro poznato, nekadašnji trener Seville ne želi pozvati u reprezentaciju igrače poput Maura Icardija i Paula Dybale koji su najbolji igrači italijanske Serije A, ali to mu se večeras baš obilo o glavu.

U timu nije bilo povrijeđenih Aguera i Messija, ali to svakako ne treba biti opravdanje za ekipu koja je prepuna zvijeda od kojih mnoge nisu pozivane iz raznoraznih razloga. Podsjetimo, do prije samo nekoliko mjeseci u timu nije bilo Higuaina, a umjesto njega je igrao Icardi. Sada je situacija obrnuta.

Danas je Sampaoli izveo jednu, možemo slobodno reći očajnu postavu u Madridu. Iako Argentinci raspolažu nevjerovatnim potencijalom, prije svega u napadu, danas u napadačku četverku činili sljedeći igrači: Maximiliano Meza (Indenpendiente), Giovani Lo Celso (PSG), Ever Banega (Sevilla) i Gonzalo Higuain (Juventus). Ne računajući Hugiana, pomenuta trojica su postigla ukupno šest golova ove sezone u nacionalnim prvenstvima za svoje timove, a večeras su trebali biti najveće prijetnje Davidu De Gei.

Sampaoliju sada ostaje samo da se opameti i da za naredne mečeve pozove ono najbolje što Argentina ima jer je to očito jedini način da se Gaučosi okite titulom prvaka svijeta, iako to trenutno djeluje gotovo nemoguća misija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.