Pukla bruka u Madridu: Španci zgadili život Argentincima!

Nisu im rekli da se radi o prijateljskom meču

Pukla bruka u Madridu: Španci zgadili život Argentincima!

Iako je večerašnji duel na Wanda Metropolitano stadionu u Madridu između Španije i Argentine bio prijateljski, Argentinci ga sigurno neće pamtiti po tome već po jednoj od najvežih katastrofa. Španija im je zagorčala život jer ih je porazila sa čak 6:1.

O sastavu selektora Argentine Jorgea Sampaolija nećemo trošiti riječi u ovom, već u narednom tekstu. Prvo je obrukao svoju zemlju sastavom koji je izveo, a onda i rezultatom koji mu je on donio.

Španci su poveli nakon samo 12 minuta igre golom Diega Coste, a u 27. minuti je već bilo 2:0 jer je pogodio Isco. Ipak, Gaučosi dolaze do gola u 39. minuti i smanjuju prednost domaćih. To je bio i konačan rezultat prvog dijela meča.

U nastavku su Argentinci doživjeli blamažu svih blamaža. Isco je bio preraspoložen za igu i to nisu bile dobre vijesti za goste. Igrač Reala je u 52. minuti postigao drugi gol, da bi samo tri minute kasnije Alcantara povisio na 4:1. Do kraja susreta Iago Aspas je pogodio u 74. i Isco u 75. minuti za konačnih 6:1.

Argentinci su na ovaj način doživjeli jedan od najtežih poraza u historiji i postoji mogućnost da ih Sampaoli možda i neće voditi na Svjetsko prvenstvo jer bi već večeras ili sutra mogao postati bivši.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi