Sampaoli: Nemoguće je naučiti Messija nešto novo

Kapiten spreman za Špance

Sampaoli: Nemoguće je naučiti Messija nešto novo

Endin Čaušević

Reprezentacija Argentine večeras igra prijateljsku utakmicu protiv Španije, a u konkurenciji za meč bit će i Lionel Messi.

Messi nije igrao prije nekoliko dana protiv Italije jer je Sampaoli odlučio da je bolje da se malo odmori i bude spreman za Špance. Selektor Argentine poručio je da je na treningu jednostavno "nemoguće" Messija naučiti nešto novo.

"Nemoguće je zaista da Messija nešto novo naučite. On je nevjerovatan. Njega prije svega morate razumjeti, a ne učiti ga. Logično je da oko njega gradimo ekipu jer on je najbolji igrač svijeta", rekao je Sampaoli.

U Argentini se nadaju da će Messi ovog ljeta konačno osvojiti titulu prvaka svijeta sa svojom reprezentacijom i tako u svoje vitrine dodati jedini trofej koji mu nedostaje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi