Liga za opstanak, 4. kolo

Vogošća razbila Student za 10 minuta, prvi poraz Mladosti

Danas su odigrane utakmice 4. kola Lige za opstanak u domaćem prvenstvu, a najubjedljiviju pobjedu je upisala ekipa Vogošće koja je na svom parketu sa 101:76 savladala Student iz Mostara.

Ovo je bila treća pobjeda u Ligi za opstanak za Vogošću koja se trenutno nalazi na prvom mjestu na tebeli ove faze prvenstva. Vogošća je do trijumfa došla dosta lagano, a domaći su zaista furiozno počeli, pa su već nakon prve četvrtine imali +26, a u prvih 10 minuta su postigli čak 40 poena.

Rasla je prednost domaćih i do poluvremena, pa se na odmor otišlo vodstvom Vogošće 63:29. Domaći su sebi mogli dopustiti opušteniju igru u drugom poluvremenu, pa su gosti iz Mostara uspjeli koliko-toliko ublažiti poraz.

Vogošću je do trijumfa vodio sjajni Nedim Mustafica koji je ubacio 24 poena. Odličan je bio i Malick Dime sa 16, dok je poen manje dodao Imran Fazlić. Sjajnu partiju je pružio i Angelo Warner koji je upisao double-double učinak sa 13 poena i 14 asistencija.

Kod Studenta se istakao Ivan Begić koji je ubacio 23 poena, dok je 17 dodao Dinko Peljto.

Do gostujuće pobjede nad ekipom Bošnjaka došla je Sloboda koja je u Hadžićima slavila rezultatom 91:83.

Sloboda je do trijumfa došla ponajviše zahvaljujući sjajnom prvom poluvremenu koje je riješila u svoju korist rezultatom 47:34. U nastavku je Bošnjak zaigrao nešto bolje, ali košarkaši iz Hadžića nisu uspjeli izbjeći poraz.

Tuzlaci su nakon ove pobjede treći, ali imaju isti broj bodova kao prvoplasirana Vogošća i drugoplasirana Mladost iz Mrkonjić Grada.

Slobodu su do trijumfa odveli Marko Rikalo (22 poena) i Almir Hasandić (21 poen), dok se u poraženoj ekipi istakao Edin Rešidović sa 22 ubačena poena.

Radnik iz Bijeljine je u Mrkonjić Gradu priredio iznenađenje i nanio prvi poraz domaćoj ekipi Mladosti. Na kraju je Radnik slavio sa 90:87 i to nakon sjajnom finiša susreta.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Liga za opstanak, 4. kolo:

Bošnjak - Sloboda 83:91
Radnik - Mladost Mrkonjić Grad 90:87
Vogošća - Student 101:76.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.