Zeničanin je ove sezone najbolji strijelac ekipe iz Doboja kod Kaknja

Napadač Mladosti pred gostovanje u Gabeli

Dilaver: GOŠK je kod kuće sjajan, ali mi idemo na pobjedu

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja nisu ispunili primarni cilj u ovoj sezoni, a to je plasman u Ligu za prvaka. Ipak, do kraja ove, kao i prošle sezone igrat će pošteno i za čast kluba.

Narednu utakmicu ekipa Edisa Mulalića gostuje kod GOŠK-a, koji nakon dolaska Feđe Dudića na njihovo kormilo igra veoma dobro, posebno na domaćem terenu.

Najveća opasnost za odbranu ekipe iz Gabele u subotu će biti 28-godišnji napadač Haris Dilaver. Ovaj Zeničanin prošle sezone je svojim golovima ostavio Čelik u Premijer ligi, a ove sezone je prvi strijelac ekipe iz Doboja kod Kaknja sa sedam postignutih golova.

Dilaver je u razgovoru za SportSport.ba najavio narednu utakmicu svoga tima, te se osvrnuo i na rezultate u ovoj sezoni.

"Nakon pobjeda protiv Viteza i Borca, znatno rasterećenije dočekujemo naredne utakmice. Imamo 35 bodova, napravili smo finu razliku u odnosu na ostale ekipe u Ligi za opstanak, ali to ne znači da ćemo se opustiti u narednim utakmicama. Do kraja sezone igramo za naš klub i svakako da nam je cilj osvojiti što više bodova", ističe Dilaver.

GOŠK na domaćem terenu u posljednje vrijeme igra veoma dobro

"Oni imaju jednu dobru ekipu, mladog i talentovanog trenera, kod kuće su veoma nezgodni i svakako da u subotu neće biti lako. Oni su pod većim pritiskom nego mi, tako da nam to ide u prilog. Iako ćemo biti oslabljeni bez nekoliko kartoniranih i povrijeđenih igrača, očekujem jednu dobru utakmicu i naravno našu pobjedu. Imamo igrače, koji su sposobni pobijediti svaku ekipu, kako kod kuće, tako i u gostima", nada se napadač Mladosti.

Ostaje žal što nisu izborili Ligu za prvaka ove sezone

"Stvarno smo imali dosta nesreće u ovoj sezoni, mislim da imamo ekipu, te da smo svojim igrama zaslužili plasman u Ligu za prvaka, ali takav je fudbal. Kiksali smo protiv Slobode, onda nas je Zrinjski kod kuće pobijedio, to je iskoristio Radnik i na kraju oni su ovjerili plasman među šest najboljih ekipa. Siguran sam da ova ekipa Mladosti, ako ostane na okupu, sljedeće sezone može igrati važnu ulogu u Premijer ligi", ističe bivši napadač Čelika, Viteza i grčkog Plataniasa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kao i prošle sezone u dresu Čelika, ove sezone je prvi strijelac Mladosti

"Nikada nisam krio, Čelik i Mladost su moji klubovi. Nakon što mi je istekao ugovor s Čelikom na kraju prošle sezone, a skoro svi igraču su napustili klub, nisam uspio pronaći inozemni angažman. Na poziv predsjednika Mušije odlučio sam ponovo obući dres kluba u kojem sam doživio neke od najljepših trenutaka u svojoj karijeri. Kada je u pitanju moja forma, mogu biti zadovoljan s dosadašnjim učinkom, vjerujem da ću do kraja sezone postići još koji gol, te doprinijeti dobrim rezultatima svoje ekipe", kazao je za SportSport.ba Haris Dilaver "ikona" navijača Mladosti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.