Mladost bolja od Borca, Sloboda uvjerljiva u Vitezu

Premijer liga BiH

Mladost bolja od Borca, Sloboda uvjerljiva u Vitezu

E. Škorić

U okviru 2. kola Lige za opstanak odigrana su dva meča, a važnu pobjedu ostvarila je Sloboda.

Tuzlaci su gostovali u Vitezu kod otpisanog domaćina i izabranici Slavka Petrovića nadali su se isključivo pobjedi, da bi je na kraju i ostvarili, što im donosi mirniji nastavak Lige za opstanak, pošto imaju čak 11 bodova više od Čelika, doduše i utakmicu više.

Već u drugoj minuti mladi napadač Smajić je pogodio za goste iz Tuzle, da bi u 13. minuti Husić udvostručio prednost na 2:0 i Vitez više nije mogao da se vrati. Sloboda je preko Bekića u nastavku završila posao.

Imao je i Vitez svoje šanse, ali nije uspio da dođe makar do utješnog gola, a Sloboda kući ide pjevajući.

U Kaknju je Mladost ugostila Borac i u tom susretu nijedna ekipa nije imala imperativ pobjede, odnosno nije bilo prevelikog pritiska, a u takvim okolnostima Mladost je slavila sa 2:0.

Ova utakmica je čak bila i upitna u jednom trenutku jer je Borac imao rok do četvrtka da izmiri određena dugovanja, ali Banjalučani su na kraju riješili financijske probleme i otputovali na gostovanje u Kakanj.

U prvom dijelu Mladost je imala šanse preko Arežine i Isakovića, ali je Savatović čudesno branio njihove pokušaje. Do kraja prvog dijela Savatović je odbranio još jedan dobar udarac Arežine.

U drugom dijelu Mladost je postigla dva gola i zasluženo osvojila vrijedna tri boda. Arežina i Pandža su zabijali za trijumf Kakanjaca.

Vitez - Sloboda 0:3 (Smajić 2, Husić 13, Bekić 76)

VITEZ: Tirić, Brekalo, Livaja, Hadžanović, Ivičić, Babić, Ćosić, Vrhovac, Bojo, Jevtić, Rizvanović.

SLOBODA: Muminović, Terzić, Rustemović, Todorović, Smajić, Grahovac, Lazevski, Husić, Ivetić, Mijić, Ignjatović.

Mladost DK - Borac 2:0 (Pandža, Arežina)

MLADOST: Bukvić, Metalsi, Zahirović, Šišić, Arežina, Šećerović, Karahmet, Dilaver, Mujagić, Mišić, Isaković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

BORAC: Savatović, Lučić, Ojdanić, Karić, Radulović, Mahović, Žeravica, Majkić, Danilović, Janičić, Veselinović.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi